Psykolog på paramedicinska mottagningen

Efter en sjukdom eller skada i hjärnan eller nervsystemet kan det finnas behov av en bedömning av hur hjärnan arbetar. Då kan man göra en neuropsykologisk undersökning. Undersökningen utförs av en neuropsykolog eller en psykolog med specialkunskaper i neuropsykologi och syftar till att beskriva hjärnans kognitiva och emotionella funktioner.

Här kan du läsa mer om neuropsykologisk undersökning

Patientgrupper

Psykologen på paramedicinska mottagningen gör neuropsykologiska utredningar av vuxna med misstänkt eller konstaterad skada/sjukdom i hjärnan. Psykologen kan även göra utredningar av kognitionspåverkan vid andra medicinska tillstånd. Man kan även träffa psykologen för neuropsykologisk rehabilitering.

Exempel på patientgrupper:

  • stroke
  • traumatisk hjärnskada
  • olika infektioner och inflammationer i hjärnan eller hjärnhinnorna, t.ex. TBE
  • neurologiska sjukdomar t.ex. MS
  • olika demenssjukdomar

Remiss
För besök till psykologen krävs läkarremiss. Psykologen kontaktar dig för tidsbokning då remissen inkommit.

Här finns psykologen
Psykolog Mia Wrede sitter på paramedicinska mottagningen, till höger då du kommer in genom stora entrén till rehabiliterings- och geriatrikhuset. Vid bokad tid, anmäl dig i receptionen och sitt ner och vänta så blir du hämtad i väntrummet.

Kontakt

Psykolog
Mia Wrede


Reception
Telefon: 018–538 618

Telefontid:
Må-fre kl. 8.00–9.00


Notera att...
I vårdärenden rekommenderar vi kontakt per telefon eller brev p.g.a. datasekretessen. Vi svarar inte med e-post i vårdärenden.Strax Online